2017. szeptember 7., csütörtök

Ketchupos oldalas sült zöldségekkel

Sokszor készül nálunk tepsis finomság ebédre vagy vacsorára. Számos előnye van, hiszen csak "beledobáljuk" a hozzávalókat és a végén ízletes finomságot tálalhatunk. A titka a hozzávalókban rejlik. Minél többfélét adunk hozzá, annál ízletesebb a végeredmény. Ezúttal az oldalas mellé került még burgonya, sárgarépa, alma, friss fűszerek, a csavart pedig a ketchup adta, ami a húsra került.

Hozzávalók: Oldalas darabolva, 1-2 piros savanykás alma, 3 gerezd fokhagyma, 2-3 szál sárgarépa, 5-6 szem burgonya, só, bors, ketchup, morzsolt majoránna, a sütéshez zsír.
A húsokat jól megmossuk, majd befűszerezzük a sóval, borssal és a morzsolt majoránnával. A burgonyát és a répát nagyobb hasábokra vágjuk. A tepsit kizsírozzuk majd elrendezzük rajta a zöldségeket. Tetejére mehet a hús, amit még ketchuppel is megkentem. (ezt lehet a végén is, mielőtt megpirul a teteje).
Előmelegített sütőben nagyjából 1 órán keresztül sütöttem 180 fokon.

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...