2017. november 5., vasárnap

Kunmadarasi Ferdinánd

Ezt a receptet egy nagyon kedves barátnőmtől kaptam. Először ő kínált meg ezzel az édességgel, azelőtt még nem is találkoztam vele. Mindenképpen érdemes kipróbálni. Zsuzsi köszönöm a receptet.

Hozzávalók: 70 dkg liszt (átszitálva) 3,5 dkg élesztő, 4 tojás sárgája, fél liter tej, 1 csipet só, 3 dkg cukor, diónyi vaj olvasztva
a töltelékhez: 25 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 2 db vaníliás cukor, mazsola, illetve a tetejére majd még 2 dl vaníliás cukros tej és 1 db tojás sárgája kell.
Az élesztőt 3 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk. Közben az átszitált lisztbe beleütjük a tojások sárgáját, a maradék cukrot, sót és a vajat. A maradék 2 dl langyos tejet hozzáadjuk az élesztős tejhez, majd az egészet a lisztes keverékhez öntjük, de csak apránként. Hólyagos lágy tésztává dagasztjuk és letakarva duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk majd megkenjük a porcukor, vaj, vaníliás cukros keverékkel. Megszórjuk mazsolával, és feltekerjük. 5-6 cm széles csíkokat vágunk. Kizsírozott tepsibe beleállítjuk, egymástól kicsit távolabb őket, majd tojássárgájával megkenjük. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Itt még lelocsoljuk a cukros tejjel és további 20 percre visszatoljuk a sütőbe és 200 fokon tovább sütjük. Az adag 2 csatos formához elegendő.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...