A borzasztó jelzőt a párom ragasztotta rá. Ezt még tegnap este főztem, hogy mára legyen mit elvinni ebédre. Délután a párom felhívott telefonon és közölte, hogy a brokkoli főzelék borzasztó volt. Borzasztó finom. (már megijedtem, hogy ennyire csak nem szúrtam el).
Hozzávalók: 1 nagyobb fej brokkoli, 1 burgonya, 4-5 gerezd fokhagyma, bazsalikom, só, bors, 3 dl tejföl, 2-3 ek liszt,
A brokkolit rózsáira szedem. A szárát is felhasználom! Felteszem főni a burgonyával együtt, annyi vízben, amennyi épphogy ellepi. Nem kell sok neki, mert hamar megpuhul. A szárait kiveszem az edényből és leturmixolom a burgonyával együtt. (kis főzővízzel kell hígítani). Ezt összekeverem a tejföllel, zúzott fokhagymával, fűszerekkel és a liszttel. Majd ezt a keveréket "habarást" hozzáadom a brokkolihoz és forrásig főzöm. Hozzá bármilyen feltét passzol. Nálunk sajtos pulykamell volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése