2013. február 20., szerda

Görög vacsora (Mézes-pisztáciás kofta, chilis-mentás kuszkusz, görög saláta)

Jamie Oliver receptje alapján készült ez a nagyon finom görög étel.
Mértem az időt és az előkészületekkel együtt 30 perc alatt elkészült a komplett ételsor.

Kofta hozzávalói: 400g darált hús, só, bors, Garam masala. Az összetevőket jól összekeverjük, a mennyiséget 8 részre osztjuk és vizes kézzel szivar formájúra gyúrjuk.
Egy serpenyőben kis olíva olajat öntünk és a koftát lassú tűzön megpirítjuk. 
A végén a serpenyőt papírtörlővel töröljük ki, tegyük vissza a húst és adjuk hozzá a durvára tört pisztáciát és egy 1-2 ek mézet, majd az egészet pirítsuk együtt.

 
Eközben elkészítjük a kuszkuszt is. Robotgépbe teszünk 1 chilit, 1/2 csokor mentát, sót, borsot és hozzáadunk 1/2 bögre kuszkuszt. Egy kicsit összekeverjük/daráljuk, majd 1 bögre forró vízzel felengedjük. Hagyjuk állni.

 
 A salátához szükségünk lesz 1 fej jégsalátára (ezt négy felé vágjuk) 1/2 lila hagymát és 1 kígyó uborkát nagy lyukú reszelőn lereszelünk. Sózzuk, borsozzuk és egy rövid időre állni hagyjuk. Ezután kicsavarjuk és a salátára helyezzük. Adunk hozzá koktélparadicsomot, magos olajbogyót. (na ez nem volt itthon, így anélkül készült).
1 pohár joghurthoz keverjünk 4 ek citromlevet, sót és borsot. Öntsük a salátára majd morzsoljunk rá még 40g fetasajtot.
Tálaláskor adjunk még mellé pitát is, amit kicsit melegítsünk át majd vágjuk 4 felé. 




  
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...