A csirkemellet annyiféleképpen el lehet készíteni, hogy egy hatalmas szakácskönyvet biztosan megtöltene a sok recept. Ezúttal egy egyszerűbb változatát hoztam. Tökéletes egy gyors vacsorához akár salátával akár kukoricás rizzsel.
Hozzávalók: 2 db csirkemell, 4 db ananászkarika (lehet kockázott is), 4 szelet sajt, só, bors, majoránna, kevés zsiradék a sütéshez.
A csirke melleket éles késsel 4-6 szeletre vágom. Jól befűszerezem és kevés zsiradékon egy serpenyőben megpirítom. Ezután egy kisebb jénai tálba helyezem a húsokat. Tetejére ráteszem az ananászokat, beterítem sajttal és előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a sajt szépen rápirul.
Érdemes intenzívebb ízű sajtokkal próbálkozni, mert nagyon meg tudja bolondítani a csirkét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése