2013. május 2., csütörtök

Sertéskaraj balzsamecetes-mustáros mártással

Tegnapról még maradt 5 szelet karaj, amit már nem akarózott kirántani, úgyhogy valami tejszínesre vágytam - így jött létre ez a balzsamos-mustáros karaj.

Hozzávalók: 4-5 szelet karaj, só, bors, olaj, 3-4 ek balzsamecet, fél kk cukor, 1 ek mustár, 300 ml húsleves, 100 ml tejszín, 1 ág rozmaring.
A húst vékonyra klopfoljuk. Kevés olajon mindkét oldalát röviden megsütöm, majd kiveszem a serpenyőből és melegen tartom. Ezután a megmaradt zsiradékhoz keverem a cukrot és a mustárt - kicsit pirítom. Fűszerezem és hozzáadom a balzsamecetet, húsleves levét, valamint a rozmaringot. Kis lángon főzöm majd elkeverem a tejszínnel. Amikor besűrűsödik visszateszem a húsokat és tálalásig melegen tartom. Hozzá rizs ajánlott, de mi farfalle tésztával ettük.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...