2013. május 3., péntek

Császármorzsa 1.

Császármorzsa lisztes verziója...
Hozzá kell: 4 dl tej, 4 tojás, 25 dkg liszt, 3 dkg vaj, 8 dkg cukor, 4 ek olaj, 1/2 citrom héja, mazsola, 5 ek rum, baracklekvár, porcukor.  
A tojások sárgáját kikeverem 4 dkg cukorral, vajjal. Mehet hozzá a hideg tej, liszt, citrom héja. Simára keverem. A tojások fehérjét kemény habbá verem a maradék cukorral (4 dkg) ezt is óvatosan hozzáadom a masszához. Mehet bele a mazsola is. A sütőt előmelegítem és egy tepsibe felforrósítom az olajat, erre öntöm a tésztát. Többször kell kevergetni, akár villával nyomkodni, mert attól lesz jó morzsás. Mi nagyobb darabokban hagyjuk, mert úgy szeretjük.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...