Császármorzsa 1.
Császármorzsa lisztes verziója...
Hozzá kell: 4 dl tej, 4 tojás, 25 dkg liszt, 3 dkg vaj, 8 dkg cukor, 4
ek olaj, 1/2 citrom héja, mazsola, 5 ek rum, baracklekvár, porcukor.
A
tojások sárgáját kikeverem 4 dkg cukorral, vajjal. Mehet hozzá a hideg
tej, liszt, citrom héja. Simára keverem. A tojások fehérjét kemény habbá
verem a maradék cukorral (4 dkg) ezt is óvatosan hozzáadom a masszához.
Mehet bele a mazsola is. A sütőt előmelegítem és egy tepsibe
felforrósítom az olajat, erre öntöm a tésztát. Többször kell kevergetni,
akár villával nyomkodni, mert attól lesz jó morzsás. Mi nagyobb darabokban hagyjuk, mert úgy szeretjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése