2013. augusztus 9., péntek

Grillezett csirkemell fűszeres vajjal és paradicsom-ciabatta salátával

Kibírhatatlan ez a meleg, ilyenkor a sütőt nem szívesen kapcsoljuk be és ha lehet a konyhát is messziről elkerülnénk. De enni azért kell, és akármilyen meleg is van szendvicsen nem lehet élni. Az alábbi étel nagyon gyorsan elkészíthető, emellett egészséges is, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók: 2 csirkemell, 5-6 paradicsom, 3-4 szelet ciabatta, 1 kisebb hagyma, 2 ek vörösbor ecet, (balzsamecet is lehet), 1/2 tk cukor, 5-6 levél bazsalikom, só, bors, 10 dkg vaj, olíva olaj.
A csirkemelleket szeletekre vágjuk, megszórjuk sóval és borssal majd kevés olíva olajon megpirítjuk. (lehet grillen is). A bazsalikom leveleket felaprítva némi sóval és borssal a vajhoz keverjük, majd visszatesszük a hűtőbe.
Amíg sül a hús elkészítjük a salátát. Ehhez a ciabatta szeleteket nagyobb kockákra vágjuk meglocsoljuk 3 ek olíva olajjal majd serpenyőben megpirítjuk. 
A paradicsomokat és a hagymát kockákra vágjuk és egy tálba öntjük. Elkészítjük az öntetet is. Az ecethez hozzáadjuk a cukrot, sót, borsot 5-6 ek olíva olajat. Jól összekeverjük és a paradicsomra öntjük. A kihűlt kenyér kockákat hozzákeverjük néhány percig hagyjuk összeérni az ízeket és már tálalhatjuk is.
Tálaláskor a még meleg csirkemell szeletekre kis adag fűszeres vajat teszünk.
Hmmm nagyon finom.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...