2013. augusztus 26., hétfő

Kenyértekercs pestoval és feta sajttal

Vasárnap reggelire készítettem ezt a kenyeret. A pesto, a feta sajt és a provence-i fűszerek mindig valahogy a nyarat idézik nálam. Most, hogy lassan itt az ősz is, legalábbis az időjárás, már igencsak azt sugallja, a nyarat talán még egy kicsit visszahozhatjuk ezekkel az ízekkel.
Ha reggelire készítenétek, egy kicsit korán kell felkelni, mert a tésztának másfél órát pihennie kell a sütés előtt.

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 tk cukor, 1,5 tk só, 3 ek provence-i fűszerkeverék, 1 csomag szárított élesztő, 2 ek olíva olaj, kb. 3,5 dl forró víz. (a vizet óvatosan adagoljuk, a lényeg, hogy sima, jól gyúrható tésztát kapjunk), 150 g piros pesto, 30 dkg fetasajt (nem baj ha kevesebb, nálam sem volt ennyi)
A hozzávalókat a pesto és a sajt kivételével összegyúrjuk és letakarva meleg helyen nagyjából 1 órát pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkenjük a pestoval és rámorzsoljuk a feta sajtot is. A tészta széleit 1,5 cm szélesen hagyjuk szabadon. Ezután a sütőpapír segítségével feltekerjük.
A tekercs széleit egy kicsit nyomkodjuk össze és az egészet a tenyerünkkel kicsit gyúrjuk át. Mehet is vissza a tepsibe. (sütőpapírt hagyjuk alatta)
A sütőt melegítsük elő 225 fokra és a tekercset 10 percig süssük így. Ezután a hőfokot csökkentsük 190 fokra és további 15-20 perc alatt süssük készre.
Várjuk meg míg kihűl, ezután már szeletelhető.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...