2013. augusztus 20., kedd

Matjes burgonyahajón fűszeres túróval

A heringfilével kapcsolatos első élményeim Németországig nyúlnak vissza. Első ízlelésre szerelem volt. Legyen Bismarck, matjes, rollmops vagy bármilyen más variációja - egyszerűen imádom. Ahogy nálunk a vásári forgatagokban a lángos, kürtös kalács és társai mennek, úgy a német piacokon, vásárokon vagy fesztiválok nincsenek Fischbrötchen (halas zsemle) nélkül.
A mai recept egy egyszerű ebéd vagy vacsorára lett kitalálva. Egyszerű elkészíteni és ha esetleg marad az ebédről némi héjában sült burgonya, ilyenkor 5 perc alatt egy újabb ételt tudunk készíteni belőle.

Hozzávalók: 3-4 nagyobb burgonya, ricotta, snidling, só, bors, fokhagyma, marinált heringfilé (matjes), oregánó
A burgonyákat hosszában kettévágjuk. Tepsibe helyezzük majd sózzuk, borsozzuk. Meglocsoljuk olíva olajjal majd megszórjuk friss oregánóval. Előmelegített sütőben megsütjük.
Eközben összeállítjuk a túrót. A ricottát fűszerezzük ízlés szerint, megszórjuk friss fűszernövényekkel.
Tálaláskor minden krumpli szeletre helyezzünk 1-1 kanálnyit fűszeres túrót, majd a kisebb darabokra vágott heringet. Díszítéshez használhatunk kaprot is, én paprikával töltött zöld olívát adtam hozzá.

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...