2013. szeptember 7., szombat

Dióbundás karaj balzsamos-bébi répás burgonyasalátával

Olyan régen volt már rántott hús... Emlékszem korábban heti egyszer biztosan megfordult nálunk, mert annyira szerettük. De az ízlésünk állandóan változik. Mindig vágyunk valami másra, újra - persze nem feledve a régi kedvenceket. Ezúttal hétköznap készítettem el. A hagyományos bundáját felcserélte a dióbunda. Köretnek burgonyasaláta készült és persze krumplipüré - mert a gyerek csak azt eszi.

Hozzávalók: személyenként 2 szelet rövidkaraj, só, bors, tojás, liszt (teljes kiőrlésű), zsemlemorzsa, dió apróra törve.
Saláta hozzávalói: kifli burgonya, 2-3 sonkahagyma, bébi répa, só, bors, 2-3 ek tárkonyecet, 3-4 ek balzsamecet, 1 ek méz, kevés mustár, 3-4 ek majonéz (lehetőleg jobb minőségű).
A húsokat lehetőleg minél vékonyabbra szeleteljük fel, klopfoljuk ki. (én a húsokra folpack vagy nejlon zacskót teszek, és azt ütöm. Így a rostok nem esnek annyira szét, és a célszerszám sem igényel mosogatást. Ezután fűszerezem. A diókat apróra töröm (lehet egészen finomra is). A szokásos módon bepanírozom a húsokat, azzal a változtatással, hogy a zsemlemorzsába a diót is belekeverem. Forró olajban (nem bőséges) minkét oldalát szép barnára sütöm. A dió hamar megég, ezért óvatosan.
A burgonya salátához a megfőtt krumplit vékony karikákra vágom. Sózóm, borsozom. Hozzáadom a karikákra vágott hagymát is. Egy kisebb tálba elkeverem a kétféle ecetet, mustárt, mézet sózom, borsozom jól összekeverem és hozzáöntöm a burgonyához. Lehet hogy több ecet kell belőle, de vigyázzunk ne legyen túl savanyú. A majonézt a végén keverem hozzá. Ebből nem kell sok, inkább az ecet íze domináljon. A végén hozzákeverem a bébi répát is. (ez egy kósza ötlet volt, mert maradt a korábban megpárolt zöldségekből) de nagyon finom lett így.
 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon pikáns lehet.darált dióval már próbáltam, de nagyon hamar megég. Követlek!!! Nézz szét a blogomba te is. Üdv, Olgis.
    bloggeranyo. blogspot.com

    VálaszTörlés
  2. Szia Olgis :)
    a sütésnél valóban figyelni kell rá, tényleg hamar odakap és akkor megkeseredik a dió.
    Köszönöm hogy olvasol. :) és most már én is követlek téged. Legyen nagyon szép napod! Danadi

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...