2013. december 12., csütörtök

Chilis-kókuszos csirkés penne

Elég gyakran előfordul, hogy villámgyorsan kell összedobni a vacsorát. Amikor nincs ötletünk, vagy nem tervezünk előre, a legjobb megoldás nálam mindig a csirkemell, hiszen rengeteg módon variálható, és a sütési ideje is elég rövid. Tészta is akad általában a konyhában, így már csak a fűszerekkel kell játszani és 30 perc alatt tökéletes vacsora készíthető.
A hűtőben volt még egy kis doboz bontott kókusz krém, gondoltam fogyjon az is, fűszerként pedig a chilivel sokat hibázni nem lehet.

Hozzávalók: 1 csomag penne tészta, 2 csirkemell, 1 kis doboz kókusz krém, chili fűszerkeverék vagy friss chili, só, bors, snidling, kókuszzsir
Egy serpenyőben kevés kókuszzsíron megpirítom a csíkokra vágott csirkemellet. Hozzáadom a fűszereket és tovább piritom. Nagyjából 10 perc alatt el is készül. Miközben a hús sül, kifőzőm a tésztát is, amit lecsepegtetek.
Ha elkészült a hús hozzáadom a kókusz krémet vagy tejet és elkeverem. Erre jön a kifőtt tészta, majd az egészet jól átkeverem. Tetejére 1 kis csomó snidlinget vágok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...