2013. december 8., vasárnap

Hagymás-baconos sörkifli

Ezen a héten inkább a sós süteményeké volt a főszerep, ez a kifli vasárnap reggelire készült. Az eddig kipróbált kifli receptek közül, talán ez volt ami a legjobban elnyerte eddig a tetszésünket. Az állaga belül foszlós, kivül puha a tölteléktől pedig különleges lett.

Hozzávalók: 5 dkg élesztő, 2 dl tej, 2 ek cukor, 35-40 dkg liszt, 1 dl étolaj, 1 tojás, 1 kiskanál só, 2 fej hagyma, kockázott bacon szalonna.  
1 dl langyos tejhez hozzáadjuk az élesztőt és a cukrot. Kb. negyed órára félretesszük. Eközben a lisztet a 0,5 dl olajjal és a maradék 1 dl tejjel, tojással, sóval - legvégén pedig a felfutott élesztővel jól összedolgozzuk. A liszttel óvatosan bánjunk, a recept szerinti 30 dkg nálam kevésnek bizonyult, apránként adtam még hozzá, hogy megfelelő, gyúrható állaga legyen. Letakarva 45 percig pihentetjük, ezalatt kétszeresére fog dagadni. 
A hagymát felaprítjuk. A maradék 0,5 dl olajban megpároljuk és hagyjuk kihűlni.
A tésztát gyúrótáblán 4 részre osztjuk, egyenként gombócokat formálunk belőlük, majd 15 percig még pihentetjük. Ezután egyenként kerek formára nyújtjuk, mindegyiket 8-8 cikkre vágjuk. A tölteléket (hagymát, kockázott szalonnát) a szélesebb oldalára halmozzuk, majd feltekerjük.
Tepsibe, nem túl szorosan egymás mellé helyezzük, felvert tojással megkenjük és forró sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.  
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...