2014. január 2., csütörtök

Fokhagymás-korianderes bőrös sült malac - Heineken ágyban

Nem múlhat el szilveszter malacsült nélkül. Idén, vagyis tavaly vendégségbe voltunk hivatalosak, így nem estére hanem aznap ebédre készítettem el. Hozzá az elmaradhatatlan majonézes burgonya saláta volt köretként, illetve a megmarad főtt burgonyát vajon pirítottam meg sóval és snidlinggel fűszerezve.
Hozzávalók: 1 közepes bőrös malac hús (nálunk lapocka volt), őrölt koriander, só, 1 doboz sör, kevés olaj, 6-8 gerezd fokhagyma
A malac bőrét bevagdossuk, majd sóval korianderrel jól átdörzsöljük. Érdemes előtte néhány órával ezt megtenni, mert a fűszerek így jól érvényesülnek. Helyezzük át egy nagyobb vaslábosba kenjük át olajjal, majd öntsünk rá fél doboz sört. A hús bőre alá tegyük a megtisztított fokhagymákat.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra és a húst 20 percen keresztül nagy lángos süssük. Ezután vegyük le a hőfokot 170 fokra és a húst további 1,5 órán keresztül süssük. (függ a hús nagyságától is az idő) Időnként azért nézzünk rá, illetve mindenképpen lefedve süssük meg. Locsolgassuk meg a saját levével, vagy a megmaradt sörrel.
Az utolsó negyed órában pedig a fedő vagy alufólia nélkül pirítsuk át.
Még egy tipp: a húst sütés után és tálalás előtt én mindig betakarom alufóliába.
 
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...