Nem múlhat el szilveszter malacsült nélkül. Idén, vagyis tavaly vendégségbe voltunk hivatalosak, így nem estére hanem aznap ebédre készítettem el. Hozzá az elmaradhatatlan majonézes burgonya saláta volt köretként, illetve a megmarad főtt burgonyát vajon pirítottam meg sóval és snidlinggel fűszerezve.
Hozzávalók: 1 közepes bőrös malac hús (nálunk lapocka volt), őrölt koriander, só, 1 doboz sör, kevés olaj, 6-8 gerezd fokhagyma
A malac bőrét bevagdossuk, majd sóval korianderrel jól átdörzsöljük. Érdemes előtte néhány órával ezt megtenni, mert a fűszerek így jól érvényesülnek. Helyezzük át egy nagyobb vaslábosba kenjük át olajjal, majd öntsünk rá fél doboz sört. A hús bőre alá tegyük a megtisztított fokhagymákat.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra és a húst 20 percen keresztül nagy lángos süssük. Ezután vegyük le a hőfokot 170 fokra és a húst további 1,5 órán keresztül süssük. (függ a hús nagyságától is az idő) Időnként azért nézzünk rá, illetve mindenképpen lefedve süssük meg. Locsolgassuk meg a saját levével, vagy a megmaradt sörrel.
Az utolsó negyed órában pedig a fedő vagy alufólia nélkül pirítsuk át.
Még egy tipp: a húst sütés után és tálalás előtt én mindig betakarom alufóliába.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése