2014. március 8., szombat

Parasztreggeli

Tegnap este német krumplisalátát készítettem, amit majd ma délután vendégségbe viszünk. Viszont megmaradt néhány szem főtt burgonya, amit ezúttal egy jó parasztreggelihez használtam fel. A hozzávalókat bárhogy is variáljuk, a lényeg hogy többféle legyen, mert úgy a legjobb. Igazán tartalmas étel...
 
Hozzávalók: 4 db tojás, 6-7 karika kolbász, 2 újhagyma, 2-3 szem főtt burgonya, 2 fej barna csiperke, kápia paprika, kevés olaj, petrezselyem.  
A kolbászt, újhagymát és burgonyát felkarikázzuk. A csiperkét és a paprikát szeleteljük. Kevés zsiradékon elkezdjük pirítani a hagymát és a kolbászt. Ehhez adjuk hozzá a burgonyát majd később a gombát, és a paprikát, és ezeket néhány percig együtt pároljuk. A tojásokat felverjük, sózzuk és beleöntjük a serpenyőbe. Jól elkeverjük, és amikor a tojás megsült - friss kenyérrel, még melegen tálaljuk.
 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...