2014. április 13., vasárnap

Melegszendvics sonkába tekert spárgával

Vasárnap van. Ez az a nap amikor  reggelire mindig valami különlegeset szeretek készíteni. Nem mindegy hogyan indul a reggelünk, de persze ez a hét többi napjára is vonatkozik. Ezzel a különlegességgel talán egy kicsit mássá varázsolhatjuk az álmos reggeleket.

Hozzávalók: 4 szelet teljes kiőrlésű barna kenyér, 1 csomag fehér spárga, 8 szelet füstölt parasztsonka, 2 ek mascarpone, 2 ek krémsajt, 4 szelet Gouda sajt, petrezselyem.
A spárgát lehámozzuk, sós-cukros vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. A kenyereket előpirítjuk. A megfőtt spárga mennyiségét 4 felé osztjuk és 2-2 szelet sonkába tekerjük, majd ráhelyezzük a pirított kenyerekre. Erre rákenjük a krémsajt és mascarpone keveréket végül a tetejére helyezzük a szeletelt sajtot.
Előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...