2014. június 23., hétfő

Bécsi burgonyasaláta

Ismét egy burgonya saláta, ezúttal a bécsi verziót hoztam. Nagyon egyszerű, nagyon finom és én nem tudom abbahagyni.

Hozzávalók: 1 kg kifli burgonya, 1 nagy fej lila hagyma, snidling, petrezselyem, 2 dl húsleves alap, 3 ek tárkonyecet, 3 ek olaj, 1 ek mustár, só, bors kevés cukor.
A burgonyát héjában megfőzőm. Még melegen kell meghámozni és karikázni. Rákarikázom a lila hagymát és megszórom a snidlinggel. Az ecetet, olajat, sót, borsot, mustárt és a cukrot összekeverem. Ehhez hozzáadom a húsleves alapot. (mindenképpen melegen) Nálam amúgy is csirkeaprólék leves főtt, ezért abból mertem két kanállal. Az elkészült marinádot ráöntöm a krumplira. Jól átkeverem és nagyjából negyed órát állni hagyom, amíg az ízek jól átérnek. A tetejére apróra vágott petrezselymet szórok. Melegen tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...