2015. február 1., vasárnap

Baconbe tekert fasírt

Már egy ideje nézegettem ezt a fasírt receptet, melyben különösen tetszett, hogy olaj nélkül készíthető. A fasírt nálunk amúgy is a gyerekek kedvence, ez az új sütési mód pedig kimondottan bejött mindenkinek.
Az elkészítése semmiben sem tér el a hagyományostól, a bő forró olaj helyett viszont baconbe tekeredtek és a sütőben sültek jó ropogósra.


Hozzávalók: 50 dkg darált hús, 1 tojás, só, bors, 1 fej hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 1-1,5 tejben előzőleg beáztatott zsemle, bacon szalonna, kevés olíva olaj.

A darált húshoz keverem a hozzávalókat, azaz a vöröshagymát aprítva, a fokhagymát préselve, a tojást, sózom-borsozom, majd a kifacsart zsemléket is hozzáadom. Jól összekeverem és tetszőleges nagyságú gombócokat formálok belőle. Bacon szalonnával körbetekerem, majd tepsibe helyezem. A fasírtok tetejét átkenem olívaolajjal és már mehet is a forró sütőbe. Érdemes fóliával letakarni a sütés elején. A hőfok kb. 180 fok volt.
Burgonyapürével a legfinomabb.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...