2015. február 6., péntek

Fokhagymás-cukkinis tészta tejszínes csirkével

Gyorsan elkészülő vacsorák gyakori vendégei a tészta ételek. Akár egy kis fokhagymát pirítva rá, esetleg tejszínnel leöntve, tényleg nagyon egyszerű elkészíteni is. A minap készült nálunk ez a cukkinis tészta, és a húsevőknek hozzá egy kis tejszínes csirke.

Hozzávalók: 2 db csirkecomb (filézve, kockázva), negyed póréhagyma, só, bors, egy kisebb cukkini, tejszín, tészta, fokhagyma
Az aprított hagymát kevés zsiradékon megdinsztelem majd hozzáadom a filézett, kockázott csirkecombokat. Fehéredésig pirítom majd fűszerezem. Ha van egy kis bontott fehér borunk, nyugodtan löttyintsünk rá egy keveset, nem árt neki. Fedő alatt süssük készre. Eközben a tésztát a megszokott módon főzzük ki. Serpenyőben kevés zsiradékon (én kacsazsírt használtam) dinszteljük meg a csíkozott vagy lereszelt cukkinit. Adjunk hozzá 1-2 gerezd préselt fokhagymát, sózzuk, majd öntsük rá a kifőtt tésztát. Jól keverjük át és tartsuk melegen. A csirkecombok ezalatt elkészülnek, most már felönthetjük kevés tejszínnel és tetszés szerint fűszerezzük készre.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...