2015. május 10., vasárnap

BBQ kacsasült

Vasárnapi ebéd kettesben a világ legédesebb pasijával - kicsi fiammal. Ma valami különlegességet szerettem volna, és mivel mindketten nagyon szeretjük a sült kacsacombot, így ez készült. Amitől kicsit talán különlegessebb, hogy sütés előtt BBQ máz készült hozzá, ezzel lett átkenve a hús.

Hozzávalók: 4 db kacsacomb, só, A páchoz kell ízlés szerint: ketchup, mustár, olaj, szója szósz, balzsamecet, barna cukor, fokhagyma, fokhagyma, só, bors.
A combokat jól megmossuk, papírtörlővel megszárítjuk. Egy éles késsel beírdaljuk és ízlés szerint fűszerezzük. A BBQ mártáshoz a hozzávalókat jól összekeverjük, majd ezt a szószt bedörzsöljük a combokba. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, egy tepsibe heyezzük a húst kevés víz hozzáadásával (tehetünk rá kacsazsírt is) 1 órán keresztül sütjük. A végén a fóliát vegyük le a tetejéről és kicsit pirítsuk át őket.
Petrezselymes újburgonyával tálaltam, és mind megettük. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...