2017. január 11., szerda

Tejszínes csirkével és zöldségekkel rakott karfiol

Így újévkor egy kicsit elegünk van a nehéz ételekből. Már nem kívánjuk a töltött húsokat, káposztát...és még sorolhatnám. Bár elég hideg van és a piac sem kínál annyi finomságot, mint tavasszal vagy nyáron - én azért elindultam, hogy valamit beszerezzek ebédre.
A szárnyas most a szilveszter miatt tabu volt, most viszont annyira kívántam, hogy nem volt kérdés, ez része lesz a mai ebédnek. És mi készült....lássuk
Hozzávalók: 1 csirkemell filé, 1 maréknyi apró csiperke, 1 kisebb cukkini, 1 kisebb karfiol, negyed póréhagyma, só, bors, libazsír, 500 ml tejszín, zsemlemorzsa, tejfel.


A csirkemellet kockázzuk, a cukkinit és a póréhagymát felkarikázzuk, a csiperkét felezzük vagy negyedeljük. Egy serpenyőben a libazsíron megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a csirkét is. Fehéredésig pirítjuk és hozzáadjuk a többi zöldséget is. Fűszerezzük ízlés szerint és néhány percig együtt pároljuk. Hozzáöntjük a tejszínt és felforraljuk. Eközben a karfiolt rózsáira szedjük és enyhén sós vízben megfőzzük. A zsemlemorzsát egy kisebb serpenyőben zsíron megpirítjuk.
Kizsírozott tepsit megszórjuk zsemlemorzsával, elterítjük benne a karfiolt, majd ráöntjük a tejszínes csirkét. Tetejére még zsemlemorzsát szórunk, és előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...