2017. június 7., szerda

Fetás fritatta

Azt hiszem nem mondok újat ha azt mondom a reggeli a legfontosabb étkezések egyike. Nálam mindenképpen. Ez adja a nap első energiáját, az elkészítés örömét, az ízek harmóniáját, a reggel nyugalmát...hiszen ez mind fontos. Szeretem a tojásos ételeket. Amíg régen a hagyományos hagymás, szalonnás vagy natúr tojásrántotta volt a reggelik netovábbja, ma már az internetnek és a médiáknak hála annyi de annyi variációja van, csak győzzük mindegyiket kipróbálni.

Hozzávalók: 1 kápia paprika, 1 kisebb fej hagyma, 2 db újhagyma, 4 db tojás, 4-5 szelet prágai sonka, feta sajt, némi olaj, só, bors, snidling
A sütőt először előmelegítjük. A paprikát, hagymát és újhagymát nagyobb darabokba vágjuk majd serpenyőben az olajon megpároljuk. Sózzuk borsozzuk. A tojásokat felverjük (nagyon lazán, tényleg 4-5 keverés elég), sózzuk meg majd öntsük a zöldségekre. Ne keverjük! Tépkedjük rá a sonkát, és adjuk hozzá a kockázott vagy nagyobb darabokra morzsolt feta sajtot is. Amikor a szélén a tojás már kezd összeállni, tegyük át a serpenyőt az előmelegített sütőbe és kb. 10 percig süssük kb. 180 fokon. A fritatta dupla magasságúra emelkedik, amit azonnal tálalhatunk is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...