Azt hiszem nem mondok újat ha azt mondom a
reggeli a legfontosabb étkezések egyike. Nálam mindenképpen. Ez adja a nap első
energiáját, az elkészítés örömét, az ízek harmóniáját, a reggel
nyugalmát...hiszen ez mind fontos. Szeretem a tojásos ételeket. Amíg régen a
hagyományos hagymás, szalonnás vagy natúr tojásrántotta volt a reggelik
netovábbja, ma már az internetnek és a médiáknak hála annyi de annyi variációja
van, csak győzzük mindegyiket kipróbálni.
Hozzávalók: 1 kápia paprika, 1 kisebb fej
hagyma, 2 db újhagyma, 4 db tojás, 4-5 szelet prágai sonka, feta sajt, némi
olaj, só, bors, snidling
A sütőt először előmelegítjük. A paprikát,
hagymát és újhagymát nagyobb darabokba vágjuk majd serpenyőben az olajon
megpároljuk. Sózzuk borsozzuk. A tojásokat felverjük (nagyon lazán, tényleg 4-5
keverés elég), sózzuk meg majd öntsük a zöldségekre. Ne keverjük! Tépkedjük rá
a sonkát, és adjuk hozzá a kockázott vagy nagyobb darabokra morzsolt feta
sajtot is. Amikor a szélén a tojás már kezd összeállni, tegyük át a serpenyőt
az előmelegített sütőbe és kb. 10 percig süssük kb. 180 fokon. A fritatta dupla magasságúra emelkedik, amit azonnal tálalhatunk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése