2017. június 16., péntek

Sonkába tekert zsebes csirkemell

Korábban mindig híve voltam az előre megrendelhető ebédeknek. Persze mert egyszerűbb módja ez a munkahelyi étkezésnek. De elkezdett hiányozni a főzés öröme. Illetve az egy héttel korábban kiválasztott ételek varázsa, az adott nap már  nem is volt annyira jó. Este viszont már a kedv is enyhül ezért inkább olyan ételek jönnek számításba, melyeket viszonylag gyorsan el lehet készíteni.
Ilyen volt a mostani is...a zsebes csirkemell. A hűtő jó barát, mindent amit rejt felhasználhatunk hozzá. Így került bele combsonka, sajt, póréhagyma és bazsalikom. Az egész pedig kapott egy bacon bundát.

Hozzávalók: 1 csirkemell, 2-3 szelet combsonka, karikázott póréhagyma, 2-3 szelet sajt, bazsalikom levelek, só, bors, szeletel bacon. Köretnek egy egyszerű paradicsomsaláta készült, feta sajttal.

A csirkemelleket jól megmossuk, megszárítjuk. Zsebet vágunk rá, majd jól befűszerezzük. A zsebeket megpakoljuk jobbnál jobb falatokkal, lásd feljebb, majd az egészet szeletelt baconnel burkoljuk. Egy kisebb tepsiben amit kiolajozok helyezem a csirkéket és lefedve kb. 20-25 percig sütöm lefedve. A pirításhoz elegendő 10 perc, fólia nélkül. Miközben sül, elkészülhet a köret is, ami nálam ezúttal paradicsom saláta volt.
De a legegyszerűbb változata. Kihagytam a hagymát belőle, cserébe viszont feta sajt került.
Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...