2013. január 28., hétfő

Gombapörkölt - nem bolond gombából

Gombapaprikás nokedlivel és tejfölös uborkasalátával

Ez sem egy bonyolult étel. Elkészítése: gombákat megmosom, megpucolom. Hagymát aprítok és vajon egy kicsit megdinsztelem. Teszek hozzá pirospaprikát és sózom. Erre jönnek a gombák. Keverem, hozzáadom a petrezselymet és félpuhára főzöm. (én ezúttal tettem hozzá egy kiskanál paradicsompürét is, szeretem az édes ízét). Néha igényel még kis vizet, de akkor a legjobb, ha a saját levében fődögél. Ha már úgy látom kész, megszórom egy kis liszttel, hogy a leve besűrűsödjön. A tejfölt nem adom hozzá, mert mindenki másképp szereti - azt inkább külön tálalom mellé.
A nokedli sem igényel nagy munkát. Tojás, víz, liszt, só. Sűrű tésztát kapok, majd sós lobogó forró vízben nokedliket szaggatok bele. Megvárom míg feljönnek az edény tetejére és innentől számítva még nagyjából 1-2 percig főzöm. Leszűröm. Kész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...