2013. február 24., vasárnap

Olasz ebéd - lasagne cukkinis-spenótos

...és íme a másik lasagne recept.

Hozzávalók: 500gr darált hús (pulyka), 500ml főzőtejszín, 1 fej lila hagyma, só, bors, oregánó, bazsalikom, 1/2 cukkini, nagyjából 2 maréknyi bébi spenót, 1,5 dl fehérbor (nálam most tokaji volt nyitva) kb. 9 db lasagne lap, sajt a tetejére

Hasonlóképpen készítjük ezt is, mint a bolognai verzióját. Igazság szerint csak a képzeletünk szabhat határt, mert bármivel elkészíthetjük. Padlizsán, gomba, zeller, és mindez mehet hús nélkül is.
A hagymát megdinszteljük kevés olajon. Ehhez hozzákeverjük a darált húst, amit megpirítunk. Nem szabad sózni. Felöntjük a borral és kiforraljuk. Ezután hozzákeverjük a vékony szeletekre vágott (sajtszeletelővel) cukkinit és a bébi spenótot. Egy kicsit együtt főzzük. Ezután felöntjük a tejszínnel és néhány percig főzzük.
Eközben elkészítünk egy besamel mártást, illetve 2 percig a tésztalapokat előfőzzük.
Tepsi vagy jénai aljába teszünk a húsos szószból, erre jön rá egy adag besamel, majd a tészta.
Folytassuk a sort, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére tegyünk sajtot és toljuk a forró sütőbe. Amikor a sajt szépen rápirul - el is készül az étel. Garfield is megnyalja utána az ujját.

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...