2013. február 23., szombat

Profiterol

Vasárnap vendégeink lesznek, és mivel olasz ebédet találtunk ki, ahhoz ugye olasz desszert is dukál. A tiramisu is finom, de a gyerekek nem szeretik a kávés dolgokat, így esett erre a választás. Egyszerű elkészíteni, és ha belegondolok, hogy egy ekkora adagot egy bolthálózat 999.- Ft-ért árulja....
Hozzávalók a tésztájához: 7 dkg szitált liszt, 5 dkg vaj, 2 tojás, 1 dl víz, csipet só.
Hozzávalók a töltelékhez: 3 dl tejszín, 1 csomag vaníliás cukor  
A csokikrémhez pedig kell: 200g csokoládé, 3 dkg vaj, 1dl tej

Forraljuk fel a vizet, majd tegyük hozzá a vajat és a sót, ezután szitáljuk bele a lisztet. Jól keverjük össze, vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a tojásokat is. A masszát ezután tegyük nyomózsákba és egy kivajazott vagy sütőpapírral bevont tepsibe nyomjunk ki nagyjából 20 halmot. Süssük előmelegített sütőben, de ne sokáig. Nem kell megijedni, a halmok szépen megnőnek és üregesek lesznek. Ha kihűlt ollóval fúrjunk lyukat beléjük. 
A tejszínt eközben verjük fel és adjuk hozzá a vaníliás cukrot. Habzsák segítségével töltsük meg a lyukakon keresztül a tésztákat. A tejbe tördeljük bele a csokit, melegítsük meg, majd keverjük hozzá a vajat is. Ezzel a csokimázzal öntsük le a tésztákat.     

 


6 megjegyzés:

  1. de jól néz ki,és milyen egyszerűen hangzik az elkészítése... :O azt hiszem hétfőn veszek egy nyomózsákot és csinálok is egy ilyen fincsiséget :)

    VálaszTörlés
  2. ..:-) majd írd meg hogy milyen lett. Arra vigyázz, hogy ne használj magas kakaótartalmú csokit, mert nagyon keserűvé teszi az egészet.

    VálaszTörlés
  3. Apukám nagyon szereti ezt az édességet (jó, melyiket nem? :D), lehetséges, hogy a közelgő névnapjára meglepem vele. Köszönöm a receptet! :)

    VálaszTörlés
  4. nagyon szívesen. Majd mond el hogy sikerült... :-)

    VálaszTörlés
  5. Megtaláltam a hétvégi süteményt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Judit... :)
      remélem nektek is úgy fog ízleni, ahogy nekünk...

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...