2013. február 21., csütörtök

Tejszínes-csirkés penne

Hazafelé elmélkedtem, hogy mi is van otthon, mi legyen holnapra. A családi kupaktanács tésztára szavazott, így a meglévő hozzávalókból ez készült.

Kellett hozzá: 2 csirkemell, 10 dkg bébi spenót, 3 gerezd fokhagyma, 1 chili, 500ml főzőtejszín, só, bors, zsálya, 250gr kockázott bacon, 2 szál újhagyma, kevés vaj, 1 dl fehérbor, 500g penne tészta

Egy serpenyőben vajat hevítünk és beletesszük az apróra vágott újhagymát, és kockázott bacont. Egy kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet. Hozzáadjuk a fűszereket. Felöntjük 1/2-1 dl fehér borral, és kiforraljuk. Beletesszük a spenótot. A csirkemell hamar megfő, ilyenkor felengedjük a tejszínnel. Kb. 5 percig még együtt főzzük. 
Penne tésztával és parmezánnal tálaljuk.




 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...