2013. március 30., szombat

Banános-csokis keksz

Az úgy volt, hogy párom talált egy receptet az indexen. Banános-csoki sütemény néven. Mivel 2 banán is árválkodott a gyümölcsös kosarunkban, persze "lesülve" - gondoltuk, miért ne, hát legyen süti belőle. De mivel holnap vendégségbe megyünk és a desszertet mi visszük, ami a jól bevált profiterol http://danadiskitchen.blogspot.hu/2013/02/profiterol.html ami épp félkész állapotban van, ezért lett csak keksz belőle.

Hozzávalók: 1 db tojás, 5 dkg cukor, 10 dkg puha vaj, 1 banán (én kettőt tettem bele), 25 dkg liszt, 2 ek kakaópor (1ek holland, 1 ek nesquik - mert a másik elfogyott), 1kk sütőpor, 10 dkg étcsoki
A csokit apró darabokra vágjuk, a banánt villával szétnyomkodjuk. A "nedves" hozzávalókat összekeverjük egy tálban (tojás, cukor, vaj - majd banán). Ezután következnek a "száraz" hozzávalók, mint a liszt, sütőport, kakaópor és legvégén az étcsoki. Az egészet jól elkeverem, majd nagyjából 1 órára a hidegre teszem.
Előkészítek 2 sütőpapírral kibélelt tepsit. A masszából kis gombócokat formálok és a tepsibe helyezem őket. Kanállal vagy kézzel kicsit ellapítom a tetejét és már mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe. 15 percig sütöm, aztán eldugom, mert hamar elfogy... :-)


2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...