2013. március 31., vasárnap

Csirkemájjal töltött gomba rukkolasalátával

Na ez az az étel, amit csak én eszek meg - mert: apa szereti a gombát, de a májat nem. A nagylány nem szereti se a gombát se a májat, a pici fiú pedig csak a gombát enné. Szóval ez most az én ebédem.

Hozzávalók: 2-3 db csirkemáj, 4-5 nagyobb fej gomba, só, bors, a panírhoz liszt, tojás, zsemlemorzsa. (esetleg készíthető a sűrűbb palacsintatésztás megoldással is - mint itt: http://danadiskitchen.blogspot.hu/2013/03/bundazott-zoldsegfasirt-tojasos-rizzsel.html
opció még: ha a gombákat vékony szelet baconnel betekerjük.

A csirkemájat megmosom, kisebb darabokba vágom. A gombákat megpucolom tönkjét kiveszem. A gombát fűszerezem. Ezután a máj darabokat beletöltöm a gombafejekbe és el kezdem bepanírozni őket. Forró olajban vagy kókuszzsírban hirtelen kisütöm.
Hozzá a krumplipüré is nagyon finom, de én inkább egy kis rukkola salátával készítettem.
Ehhez a rukkolát megöntözöm egy kis olíva olajjal, balzsamecettel. Megszórom tetszés szerint sóval, borssal. Teszek hozzá néhány koktélparadicsomot, pirított fenyőmagot (helyette mogyorót vagy mandulát is használhatunk - az jóval olcsóbb) Megszórhatjuk még parmezánnal, szezámmaggal, esetleg feta sajtot is keverhetünk bele. Ha kicsit intenzívebb ízt szeretnénk, akkor egy kis fokhagymával bolondítsuk meg.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...