2013. március 26., kedd

Piros pöffeteg

Ezt a sütit Ingrid készítette - bevallom én csak néztem
Hozzávalók: 150g fehér csoki, 40g vaj, 2 tojás, 60g cukor, 100g durvára őrölt mandula, 210g liszt, 1 csomag sütőpor, 1 kávéskanál málna piros ételfesték
A hempergetéshez: kristálycukor, porcukor
Először olvasszuk meg gőz fölött a csokoládét, adjuk hozzá a vajat majd a tojással és az ételfestékkel együtt keverjük simára.
Egy másik tálban keverjük össze a "száraz" hozzávalókat - vagyis a lisztet, sütőport, mandulát, cukrot.
A lisztes keveréket adjuk a csokis masszához. Dolgozzuk jól össze és legalább 1 órán keresztül pihentessük hideg helyen.
Egy tepsibe helyezzünk sütőpapírt a sütőt pedig melegítsük elő 180 fokra. A masszából diónyi gombócokat formázzunk és hempergessük meg először kristálycukorban majd a porcukorban. Helyezzük a tepsire 5-6 cm távolságra egymástól, majd süssük meg 10-12 perc alatt.
Látványát tekintve úgy néz ki mint a fasírt, viszont isteni finom. Függőséget okoz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...