2013. március 19., kedd

Zöldséges pulykamell tésztával - Wokban sütve

..na szóval, azt már írtam hogy nagyon kedvelem a Wokban készült ételeket. Most egy nagyobb adag pulykamell volt készleten, amit nem akartam egyféleképpen elkészíteni. így egyik verziója végül ez lett...
Hozzávalók: pulykamell csíkokra vágva, 1/2 cukkini, 2 gerezd fokhagyma, 1 maréknyi zöldborsó, 2 sárgarépa, 1/4 póréhagyma, kis zeller, 2-3 újhagyma, 1 adag wok-tészta, szója szósz, balzsamecet

A pulykamellet csíkokra vágom. Megszórom keleti fűszerekkel (nálam most gyömbér, kardamom, koriander, kínai 5 fűszer keverék, só).
A cukkinit, répát, zellert hosszú vékony darabokra, az újhagymát negyedelve, a póréhagymát karikázva felvágom. Ezalatt a Wok edényt előmelegítem, amikor már kellőképpen forró hozzáadok egy kevés olajat. Beleöntöm a húst és a póréhagymát. Együtt pirítom. Amikor már kezd puhulni, hozzáöntöm a többi zöldséget és együtt tovább sütöm őket. Belekeverem a préselt fokhagymát.
A tésztát nem főzöm meg, csak leöntöm forró vízzel és 1-2 percig állni hagyom, ezután leöntöm róla a vizet és beleöntöm a Wok-ba. Jól összekeverem és ráöntöm a szójaszószt és egy kevés balzsamecetet. Semmi ördöngösség.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...