2013. április 4., csütörtök

Petrezselymes tojássaláta

Eltelt a húsvét, és maradt még a húsvéti festett tojásokból? Manapság a locsolók inkább a csokitojásokat viszik - na meg a pénzt :-), a festett főtt tojások viszont mindig rajtunk maradnak. De tojást festeni márpedig kell. Nagyjából 1 éve találtam egy nagyon jó festéket, amitől a tojások metál fényűek lesznek. Ez annyira megtetszett, hogy idén is ebből készítettük.
Szóval visszatérve a maradék festett főtt tojás mennyiségekre, a legegyszerűbb módja ezek eltüntetésére ha egy jóféle salátát készítünk. Ezt ugye magában is ehetjük, de pirítósra kenve is tökéletesen megállja a helyét.

Hozzávalók: 5-6 főtt tojás, 1 csokor petrezselyem, só, bors, házi tartármártás v. majonéz (vagy jó minőségű bolti), snidling.

A tojásokat megpucolom tojásszeletelő segítségével felszeletelem, majd még egyszer keresztbe is szeletelem. Apró kis kockákat kapunk így. Egy tálba öntöm és hozzáadom a felaprított petrezselymet, snidlinget, sózom, borsozom majd belekeverek egy kis mustárt végül a majonézből egy keveset. Nem kell sokat, itt nem az a lényege, hogy ázzon benne.
Úgy is készíthetjük, hogy a tojások fehérjét kockázom, a sárgákat összetöröm és ahhoz keverek mustárt, sót, borsot, olajat kis cukrot és egy kevés majonézt. Majd ebbe teszem az aprított tojásfehérjéket. Adhatunk hozzá még kevés hagymát is, úgy is nagyon finom. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...