2013. április 4., csütörtök

Sonkával rakott brokkoli

...még mindig húsvéti sonka. Annyi de annyiféle dolgot lehet készíteni a megmaradt sonkából. Mivel a hűtőben árválkodott egy brokkoli is, így született ez az étel is.
Hozzávalók: 1 fej brokkoli, 4-5 szelet húsvéti sonka, reszelt sajt, besamel mártás (vaj, tej, só), tejföl, vaj, zsemlemorzsa

A brokkolit rózsáira szedem és forrásban lévő sós vízbe teszem - rövid ideig főzöm. Ezután egy szűrő segítségével kimerem a forró vízből és hideg vízzel átöblítem. Ettől a brokkoli megtartja intenzív zöld színét is. Egy jénai tálat kivajazok, kicsit megszórom pirított zsemlemorzsával, majd beleteszem a brokkoli rózsákat. Ezt megszórom a korábban felkockázott sonkával. Ráöntöm a besamel mártást, majd a tetejét még tejföllel is meglocsolom. Ezután mehet az előmelegített sütőbe. Addig sütöm, míg a tetején a besamel mártás kicsit megpirul. Ezután a tetejére ráteszem a reszelt sajtot is, és egy rövid időre visszatolom a forró sütőbe, hogy a sajt szépen ráolvadjon.
Nagyon finom, és gyors étel vacsorára...

... kipróbálhatjuk akár úgy is, hogy a sonkákat szeletekben hagyjuk és befedjük velük a brokkolikat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...