2013. április 2., kedd

Sonkaropogós - húsvéti sonkából

További variációját hoztam a húsvéti sonka és kalács maradékok felhasználására.
Ez pedig a sonkaropogós. Elkészítése hasonlít a hagyományos fasírtéhoz, de igazán a fantáziánkra van bízva, hogy milyen alapanyagokat használunk még fel hozzá.
Hát akkor lássuk...
Hozzávalók: 4-5 vastagabb szelet sonka, 2 szelet kalács (vagy zsemle), 1/2 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, só (mértékkel, mert a sonka alapból sós), bors, petrezselyem, 1 db tojás, kevés tej és zsemlemorzsa

A kalácsot áztassuk a tejbe. A sonkát és a hagymát kockázzuk, a petrezselymet aprítsuk fel. A hozzávalókat tegyük egy tálba, adjuk hozzá a beáztatott kalácsot (előtte csavarjuk azért ki), a petrezselymet, hagymát, préselt fokhagymát és a fűszereket. Végül keverjük bele a tojást is.
Kisebb golyókat formázzunk a masszából, amit zsemlemorzsában forgassunk meg majd forró olajban süssük ki.
Hozzá krumplipüré illik, de készíthetünk salátát is mellé. 
Nálunk ezúttal reteksaláta készült..
http://danadiskitchen.blogspot.hu/2013/04/reteksalata.html


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...