2013. április 5., péntek

Tejszínes-medvehagymás csirkemell

Kispesten ahol felnőttem, van egy kis zöldséges üzlet, mellette a húsbolttal. Épp minap beszéltem öcsémmel, hogy a környéken mintha megállt volna az idő - az emberek itt valahogy nem öregszenek. Nagyjából 25-30 éve, gyerekkorom óta ismerem a zöldségest és a hentest is. Hát ők semmit sem változtak, ugyanúgy néznek ki, mint anno. Döbbenet. Szóval tegnap voltam nála és láttam friss medvehagymát, úgyhogy nem volt kérdés, hogy vacsorára ezt valahogy fel fogom használni.

Gyors vacsora kellett, lehetőleg 30 perc alatt elkészülő - ilyenkor a tésztás ételek esetleg a Wok-ban sült ételek jöhetnek nálam szóba.
Hozzávalók: 2-3 csirkemell, kis csokor medvehagyma, 300 ml főzőtejszín (tejföl is megteszi), só, bors, vaj, szerecsendió, 1 csomag tészta (penne, vagy csavart)

Tegyünk fel vizet egy kevés sóval, ha forr, tegyük bele a tésztát és főzzük meg. Eközben a csirkemellet vágjuk csíkokra, a medvehagymát apróra. Egy serpenyőben melegítsük fel a vajat és dobjuk rá a csíkozott húst. Pirítsuk fehéredésig, majd adjuk hozzá a fűszereket. Fedő alatt kicsit puhítsuk meg. Ezután adjuk hozzá a medvehagymát, forgassuk össze és rövid ideig még pirítsuk. Majd mehet hozzá a főzőtejszín is. Nagyjából 5 percig kell még így együtt főzni, amíg a tejszín besűrűsödik.
Még forrón tálaljuk, tetejére tegyünk parmezán sajtot esetleg néhány koktélparadicsomot... és már ehetjük is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...