2013. május 26., vasárnap

Csirkecombok sósperec bundában, mézes-mustáros mártással

Rántott húst annyiféle bundában lehet elkészíteni, úgy mint zsemlemorzsa, dió, kukoricapehely. Miért ne lehetne sósperec vagy ropi bundája?
Semmi ördöngösség, de egy kicsit különlegessé tehetjük a vasárnapi ebédet vele.
Hozzávalók: 8 db csirke felső comb vagy mell, 15 dkg sós perec, 2 tojás, némi liszt, kevés olaj.
mártáshoz: 2 ek mustár (legjobb ha magos), 3 ek méz, némi tárkonyecet és balzsamecet.

 
A húsokat (bőre nélkül!) előző este fokhagymás tejben áztattam. Másnap csak megtörölgettem papírtörlővel és már lehetett is bundázni. Liszt, tojás illetve az aprítóval összedarabolt sósperec került rá. (ha nincs aprítónk, lehet zacskóba is tölteni és húsklopfolóval összelapítani)
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és már mehet is bele a bundázott csirke. Egy kicsit meg kell locsolgatni olíva olajjal. Előmelegített sütőben 30-40 percig süssük.
A mártást egyszerűen összekeverjük és a hús mellé adjuk. Tálalhatjuk rösztivel, burgonyapürével vagy egyszerűen salátával is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...