2013. május 28., kedd

Csirkés cézársaláta

A vasárnapi ebédből maradt még a perecbundában sült csirkéből. Ilyenkor szokott készülni egy kis cézársaláta. Az eredeti recept alapján szardella kell bele, ezúttal azonban a csirkés verzió készült.
Hozzávalók: 1 tojás sárgája, kevés olíva olaj, só, bors, mustár, kevés balzsamecet, 1 gerezd fokhagyma, saláta, paradicsom, uborka, kevés snidling, parmezán, pirított zsemlekocka
A salátát és a húst felaprítjuk, a paradicsomot és uborkát karikázzuk. A tojássárgáját elkeverjük egy kevés mustárral és olajjal. Sűrű mártást kapunk. Ehhez adjuk a balzsamecetet, a fokhagymát sót, borsot és a snidlinget. Ezt a mártást öntjük majd a salátára, majd az egészet jól összekeverjük. Tetejére tesszük a zsemlekockákat és az egészet megszórjuk parmezánnal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...