Gyerekkorom egyik mumusa volt ez a főzelék. Egyszerűen ki nem állhattam, valószínű a kapor miatt. Aztán ezt is kinőttem, mint sok minden mást is.
Ezúttal kis adag készült.
Hozzávalók: 1/2 kg gyalult tök, 1 fej vöröshagyma, kis csokor kapor, kevés pirospaprika, kevés zsiradék, 2 ek tejföl, 1 ek liszt
Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsiradékon megpirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát - készítünk egy pörkölt alapot. Erre tesszük rá a tököt és az apróra vágott kaprot. Felengedjük kevés vízzel és rövid ideig főzzük. A tejfölt összekeverjük a liszttel, majd besűrítjük vele a főzeléket.
Feltétnek fasírtot szoktunk enni, ezúttal a hétvégéről megmaradt perecbundás csirke maradéka lett felhasználva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése