2013. május 9., csütörtök

Danadi's JLB (juicy lucy burger)


Tegye fel a kezét, aki nem szereti a hamburgert!

Bevallom mi nagyon szeretjük, viszont annál ritkábban esszük. Amit a gyorsétterem láncoknál ehetünk, persze finomak, de az ízük mindig ugyanaz. Ezért érdemes otthon próbálkozni, mert nem hogy olcsóbban, de sokkal finomabban is elkészíthetjük a magunk hamburgerét.
 
Juicy Lucy nevet a Spektrum Tv-n láttam a Faljuk fel Amerikát című műsorban. (két szelet hamburger pogácsa közé 1 nagy darab sajtot is helyeznek, és az egészet összenyomják, majd így sütik ki). Nem volt kérdés, hogy nekem ezt ki kell próbálnom.



Húspogácsa hozzávalói: 40 dkg darált sertés lapocka (lehet vegyesen marha és sertéshúsból is), 1 nagy fej hagyma, 2-3 gerezd foghagyma, fűszerek, 1 tojássárga, 10 dkg erős sajt (edami, gouda).
Big mac féle öntet: 3 ek majonéz, 1 ek reszelt hagyma, 1 kk ketchup, 1 kk cukor, 1-2 uborka apróra vágva (lehet csemege is), kis kapor, só, 1 kk tárkony vagy borecet
hús attól lesz jó zaftos, ha azt többször átdarálják. Mivel nekem nincs otthon húsdarálóm, ezért a normál aprítómmal (hagymát, fűszereket szoktam benne aprítani) daráltam le a hagymákkal, tojással és a fűszerekkel együtt. Ezután tenyérnyi darabokat kell ebből a masszából megformázni. Mindegyik szeletre tegyünk egy nagyobb darab sajtot, majd fedjük azt be egy másik szelet hússal. A húspogácsákat tegyük zsírpapírba vagy sütőpapírba (egymásra pakolva, elválasztva) és tegyük a hűtőbe egy időre. Sütésig ne is vegyük ki a hűtőből, mert állítólag ez a nyitja annak, hogy szépen egybemarad a húsunk. 
A hús sütése lehetőleg kevés zsiradékon történjen, de legjobb, ha grillrácson készítjük.


 
 


    



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...