2013. május 12., vasárnap

Kuglóf-muffin

Az úgy volt, hogy megint muffint kellett sütnöm. Egyszerűen imádjuk. Ez a recept a kuglófra íródott, de tökéletes muffin formában sütve is.

Hozzávalók: 25 dkg ráma, 20 dkg cukor, 5 tojás, 1 citrom héja, 1 kanál citromlé, 20 dkg liszt, ½ csomag sütőpor, 2-3 ek. kakaó, 1 maréknyi vörös áfonya, 1 maréknyi dió,

A margarint a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverem, hozzáadom a citrom reszelt héját és levét. (a recept 1 kanál citromlevet ír, én egy kicsivel többet teszek hozzá, mert imádom az ízét a tésztában.) A lisztet leszitálom, hozzáadom a sütőport és kanalanként belekeverem a masszába. Eközben a tojások fehérjét kemény habbá verem és ezt is óvatosan hozzáadom a tésztához. Kivesszük a tészta 1/3-át és hozzákeverjük a kakaóport. Mindkét masszába belekeverem a diót, áfonyát is. Ezután muffin kapszlikba töltöm a tésztákat. Lehet variálni. Nálunk főleg vegyesen készült. Volt amelyiknek a tetejére mandulát is tettem. Előmelegített sütőben kb. 175 fokon sütöm 25-30 percig. Fontos, hogy az elején még ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert a tészta összeesik. Tűpróba szükséges.
Figyelem!! gyorsan fogy...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...