2013. május 11., szombat

"Nem lehet abbahagyni" csirke petrezselymes újburgonyával

Gyorsan elkészülő és nagyon finom csirkés étel - és tényleg nem lehet abbahagyni - annyira jó.
Hozzávalók: 4-5 csirkecomb, 1 fej lila hagyma, 4 dl tejföl, 2-3 gerezd fokhagyma, 15 dkg reszelt sajt, 1 dl olaj, liszt, paprika, só, fűszerek, újburgonya, petrezselyem.
A csirkecombokat vágjuk ketté, sózzuk meg forgassuk meg paprikás lisztben, majd tegyük egy tepsibe. Karikázzuk rá a lila hagymát. Ezután készítsük el a mártást a tejföl, fokhagyma, reszelt sajt, olaj keverékéből. Ezt öntsük a csirkékre.
Közben az újburgonyákat mossuk át - héját kapargassuk le. A nagyobb darabokat vágjuk ketté vagy négyfelé, majd öntsük a tepsibe. Adjunk hozzá egy kis zsiradékot (nálunk mangalica zsírral készült) és egy kevés vizet is. Nagy szemű sóval fűszerezzük. A petrezselymet aprítsuk fel és tegyük a krumplira. (mehet bele rozmaring is, de az újkrumpli jobban szereti a petrezselymet).
Ezután mindkét étel mehet a sütőbe. Nagyjából egy időben fognak elkészülni. (40-50 perc alatt)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...