2013. június 24., hétfő

Húsos rétes

Spenót mellé készítettem feltétként ezt a rétest.  
Előfagyasztott leveles tésztát mindig tartok itthon. Néha életmentő, amikor hirtelen kell valami különlegeset összeállítani. Nem mindig van időnk a tésztát begyúrni, majd kivárni míg az megkel. Szóval akár édesen akár sósan készítjük - nekünk nagyon bejön.
Hozzávalók: 1 csomag előfagyasztott leveles tészta, 40 dkg darált hús, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 maréknyi zöldborsó, kakukkfű, só, bors, snidling, 1 tojás, olaj vagy más zsiradék.
A darált húst az felaprított hagymákkal megpároljuk, hozzáadjuk a friss fűszereket sózzuk borsozzuk majd beleöntjük a zöldborsót is. Együtt pirítjuk. A tésztát ezalatt 3 részre osztjuk, kinyújtjuk, majd a darált húsos keveréket az egyik oldalára halmozzuk. Feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, ahol még megkenjük a tojással.
Előmelegített sütőben kb.15 perc alatt készül el.




2 megjegyzés:

  1. Milyen hőmérsékletre melegíti a sütőt?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 170-180 fokra melegítem a sütőt.Inkább a vége felé szoktam kicsit melegebbre, hogy a teteje megpiruljon.
      Általában a legtöbb sütőben sült étellel ezt teszem. :-)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...