2013. június 2., vasárnap

Római tálban sült almás kacsahús

A szárnyasok közül a kacsa húsát tartom a legízletesebbnek. Karácsonykor, amikor vendégeket várok általában liba vagy kacsasült készül, melynek hasüregében néhány magházától megszabadított almát szoktam tenni. A sütés közben az alma íze és zaftja kellemesen átitatja a húst, amitől nagyon érdekes, finom íze lesz. A megsült alma viszont a hús kellemes ízét veszi át. Na az is nagyon jó!!
Ezúttal a kacsa combjából és melléből készült pecsenye.
Hozzávalók: 4 db kacsacomb, 1 kacsamell, 2-3 piros alma, és az alábbi fűszerek keveréke: tengeri só, paprika, curry, petrezselyem, bors, zsálya, kakukkfű, oregánó, rozmaring, szerecsendió virága)
A kacsa combokat és mellet alaposan megmosom, megszárítom. Ezután beirdalom és a fűszerekkel jól bedörzsölöm. Egy kicsit érdemes ilyenkor állni hagyni. A római tálba - amit előző este már beáztattam - belehelyezem a húsokat és az almákat. Kevés vizet adok hozzá. Előmelegített sütőben először nagy hőfokon elkezdem sütni, majd közepesen folytatva nagyjából 1-1,5 órán keresztül sütöm. A vége előtt leveszem a római tál tetejét és hagyom megpirulni. A húsokat a fogyasztásig alufóliával szorosan letakarom.
Köretnek petrezselymes újburgonya készült illetve erdei gombamártás készült.



2 megjegyzés:

  1. Milyen az erdelyi gomba martas ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az erdei gombamártás receptjét a blogon megtalálod. http://danadiskitchen.blogspot.de/2013/06/erdei-gombamartas.html

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...