2013. július 20., szombat

Aszaltszilvával és füstölt sajttal töltött csirkemell baconbe tekerve

A múlt hét egy kicsit hektikus volt nálunk, néhány program, gyerekfelügyelet és egy búcsúvacsora szervezése miatt. Kedden estére terveztem meglepetésnek a vacsorát, de mivel kedden egész nap vendégségben is voltunk, olyan ételsort kellett választani, amit már előző nap el lehet készíteni, Így készült el előző este már a majonézes burgonya saláta, panna cotta torta és ez a sült is.

Hozzávalók: 4 nagyobb csirkemell, 1-2 csomag szeletelt bacon, 1 csomag szeletelt füstölt sajt, 1 csomag aszalt szilva, só, bors.
A csirkemelleket néhány órával az elkészítés előtt érdemes fokhagymás tejbe áztatni.
A húsokat vékonyabb szeletekre vágom (nagyjából 2 cm széles legyen). A szeleteket sózom, borsozom majd mindegyikre 1-1 kisebb darab sajtszeletet és aszalt szilvát teszek, amit bacon szalonnával betekerek. (a bacon csíkokat én hosszában félbe vágom, így gazdaságosabb, viszont szépen befedi a húsokat)
Jénai tálba helyezem az betekert darabokat, tetejét nagyon kevés olíva olajjal megkenem, majd fóliával letakarva az előmelegített sütőbe helyezem, ahol nagyjából 35-40 percig sütöm. A végén a fóliát leveszem a tetejéről és a húst megpirítom.
Frissen nagyon finom, de hidegen is akár szeletelve a hidegtálakhoz tökéletes.
Ahogy már írtam, én előző este készítettem el, és másnap a vacsora előtt még egy 10 percre a sütőbe tettem (alacsony hőfokon). Ez a mennyiség egyébként nagyjából 2 tepsire elegendő - (10 főre)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...