2013. július 20., szombat

Panna cotta torta - dinnye szívekkel


Ezzel az olasz édességgel már régóta szemeztem. Vacsora utáni desszertnek készült nálunk, és mivel vendégeink voltak, a poharas megoldás helyett inkább tortaként végezte.

Hozzávalók: 2 dl 3,5 % tej, 8 dl habtejszín, 6 lapnyi zselatin, 15 dkg cukor, 1 vanília rúd, 1 cs vanília, díszítéshez gyümölcs.
A vaníliarudat egy késsel felmetszem és a magokat kikaparom. Ezt egy lábosba teszem, majd felöntöm a tejjel és a tejszínnel, a rudat is beleteszem. Lassú lángos főzöm, amíg fel nem forr. (állandó keverés mellett). Ha felforrt, leveszem a tűzről és hozzákeverem a cukrot, vanília cukrot és a zselatint. Folytonos keverés segítségével langyosra hűtöm. Ezután egy kisebb kapcsos tortaformába öntöm és 1 éjszakára a hűtőbe teszem. Tálalás előtt a formában egy kés segítségével meglazítom forma oldalán a panna cotta-t majd egy lapos tálra borítom. Gyümölcsökkel díszítem. Ezúttal szívecskés sütemény formával szíveket formáztam a szelet dinnyén.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...