2013. július 23., kedd

Cukkinis rakott chilis bab

Az ötletet ennek az ételnek az elkészítéséhez a lasagne adta. Nincs olyan, aki ne szeretné. A tésztát ez esetben a cukkini szeletek helyettesítették, a chilis bab viszont nem tudom, hogy jutott az eszembe, azon kívül, hogy az is nagy kedvencünk.
Viszont így a kettőt kombinálva egy igen pikáns és érdekes egytálétel készült. 

Hozzávalók: 50 dkg pulyka darált hús, 1 fej hagyma, 1 közepes cukkini, 1 doboz sűrített paradicsom, só, bors, mexikói fűszerkeverék, ha nincs akkor chili paprika, 1 konzerv fehér vagy vörös bab, besamelmártás mártás, reszelt sajt, kevés zsiradék
Felaprítjuk a hagymát és kevés zsiradékon megfonnyasszuk. Rátesszük a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Ezután adjuk hozzá a fűszereket, babot végül ráöntjük a sűrített paradicsomot is. Tovább főzzük még néhány percig. Eközben készítünk egy besamel mártást is, illetve a cukkinit uborka szeletelővel hosszában vékonyra szeleteljük.
Egy jénai tálat kivajazunk erre jön egy adag ragu majd néhány kanál besamelmártás is. Erre rétegezzük a cukkini szeleteket, mehet rá némi reszelt sajt, majd ebben a sorrendben újra kezdhetjük edényünk megpakolását. Tetejére reszelt sajt kerül.
Az egészet előmelegített sütőben sütöm nagyjából 15 percig. Sok nem kell hozzá, hiszen a hozzávalók már korábban megfőttek illetve a cukkininek sem kell sok.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...