2013. július 8., hétfő

Mustár uborka - Senfgurken

Az alábbi recept is Németországból származik. Gyerekkoromban nagymamám nagyon sokszor készítette.
Szintén gyorsan elkészíthető, így 2-3 napon belül már lehet belőle csemegézni. Természetesen tartósan is el lehet rakni, ebben az esetben úgy kell eljárni, mintha rendes uborkát tennénk el.

Hozzávalók 5 kg uborka esetén: 5 kg vastagabb és nagyobb szemű uborka, 187,5 dkg cukor, 1 maréknyi só, 0,5 l 10 %-os ecet, 250 g hagyma, kapor, mustármag, borsikafű, torma.
A uborkák végeit levágjuk, meghámozzuk. Miután félbevágtuk őket a magházát kanállal kikaparjuk. Ezután egy nagyon tálba, legjobb cserépedényben, de egy sima mélyebb tál is megteszi, beletesszük az uborkákat, majd a többi hozzávalót is. (ecet, hagyma karikázva, só, cukor és a fűszerek). Jól összekeverjük és tiszta terítővel letakarjuk. 3 napon keresztül kell érlelni, de naponta többször vessünk rá egy pillantást és keverjük át.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...