2013. július 30., kedd

Sajtleves fokhagymás-sajtos pirított kenyérkockával

Vagyunk úgy páran vele, hogy nincs kedvünk főzéshez. Persze ilyenkor a legegyszerűbb lenne rendelni valamit, de én szeretem tudni, hogy az étel hogyan készült. Az ilyen semmikedvem alkalmakra ez a leves nagyon bevált. Nagyon kevés hozzávalóból és minimális munkával finom ízletes vacsorára valót dobhatunk össze.

Hozzávalók: 3 db ementáli tömlős sajt, 1 db natúr tömlős sajt, 1 kis fej vöröshagyma, olíva olaj, szerecsendió, fehér bors, 1 gerezd fokhagyma, zöldség alaplé, tejszín, 1-2 szelet fehér vagy barna kenyér, reszelt sajt.
Az apróra vágott hagymát kevés olíva olajon megpirítom, majd a tömlős sajtokat hozzákeverem. Felöntöm zöldség alaplével és felforralom. Időközben beleteszem a préselt fokhagymát is a szerecsendióval és a borssal. A levest tejszínnel sűrítem. A kenyeret megpirítom és bedörzsölöm fokhagymával. Ráteszem a reszelt sajtot és visszateszem a forró sütőbe. Ha megsült, hagyom kihűlni, ezután kockázom fel. Tálaláskor  a tányérba sajtot reszelek, erre öntöm a forró levest, aminek a tetejére a fokhagymás kenyérkockákat helyezem. Végén még egy kis reszelt sajttal megszórva nagyon finom levest nyerünk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...