2013. július 29., hétfő

Szilvás-citromos pite mandulával

Hull a szilva a fáról... úgyhogy azonnali felhasználást igényelt. Mivel a tegnapi sütemény már amúgy is elfogyott (vendégségbe vittük), így mi mást is készíthettem volna belőle, mint egy jó kis szilvás pitét. A recept a tegnapi barackossal megegyezik, 1-2 kisebb módosítással.

Hozzávalók:16 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 5 db tojás, 30 dkg rétes liszt, 1 csomag sütőpor, nagyjából 1 kg gyümölcs, 1 citrom leve, 1 maréknyi egész tisztított mandula
A vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverem, ebbe ehhez adom a citrom levét és az apróra vágott mentaleveleket is. A liszthez hozzáadom a sütőport, majd apránként hozzáadom a vajas keverékhez. A végén kerül bele a tojások fehérjéből vert hab. De ezt már óvatosan kell belekeverni. Egy közepes tepsit kivajazok ebbe mehet is a massza. A szilvákat megmosom, kimagozom és negyedelem. Tetszés szerinti darabokban beterítem vele a tepsit. Ezután megszórom a tisztított egészben hagyott mandulákkal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig kell sütni. Megvárom míg a tepsiben kihűl a sütemény, csak utána kezdem felvágni. Tálaláskor porcukorral is megszórhatjuk (de fahéjas porcukorral még jobb).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...