2013. július 7., vasárnap

Zöldséges tepsis csirkecombok

Vacsorára készült még a héten ez az étel. Fontos szempont volt, hogy gyorsan elkészüljön, és ne kelljen hozzá kiegészítő élelmiszereket vásárolni - vagyis az otthon fellelhető dolgokat használjuk fel hozzá.
A csirke alap nálunk, nagyon szeretjük. A fűszerezéssel tudjuk az ízeket variálni. Igen ám, de kellene valami köret is. Ha nem akarunk külön főzicskézni, érdemes ilyenkor valami tepsis változatot kitalálni, vagyis a mindentbele verzió tökéletes megoldás.

Hozzávalók: 4 db egész csirkecomb (ezeket feleztem), 2 fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 sárgarépa, 8-10 szem új burgonya, 2-3 vastagabb szelet füstölt húsos szalonna, só, bors, rozmaring, borsikafű
A csirkét jól befűszerezzük, kicsit állni hagyjuk, hogy a fűszer jól átjárja. Használhatunk fűszerkeveréket is, játszhatunk az ízekkel. Nálam, most inkább az volt a szempont, hogy a hússal együtt sült köret adja meg az alap ízét. A csirkéket tepsibe teszem. Ezután a burgonyákat 4 részre vágom, a hús mellé öntöm. Sárgarépákat, hagymát nagyobb darabokban melléteszem. Fokhagymát egészben rakom mellé, végül pedig a szalonna szeleteket is a tepsibe helyezem. Az egészet meglocsolom olíva olajjal, majd a friss fűszereket is a húsok közé rakom.
Előmelegített sütőben nagyjából 30 perc alatt sül meg. Az íze a répától és a hagymától kellemesen édeskés ízt fog adni. Érdemes kipróbálni!


2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...